Nowy cykl szkoleniowy: DIETETYKA KLINICZNA PRZEZ PRZYPADKI
Gdynia 6 kwietnia 2018,
godz. 10:30- 16:30
Case study 1
Niedoczynność tarczycy w przebiegu choroby Hashimoto
Case study 2
Nadczynność tarczycy w przebiegu choroby Graces-Basedowa
Case study 3
Pacjentka z insulinoopornością hiperinsulinizmem i PCOS
WARSZTATY OPARTE NA METODZIE „BURZY MÓZGÓW”
Na program szkolenia składają się :
- Omówienie wywiadów medycznych i żywieniowych – co dla dietetyka wynika z historii choroby pacjenta?
- Od objawów poprzez diagnostykę do diagnozy w gabinecie lekarskim
- Omówienie algorytmów diagnostycznych
- Różnicowanie objawów i omówienie wyników badań
- Implikacje metaboliczne zaburzeń w gospodarce hormonalnej tarczycy, insulinooporności, hiperinsulinemii i PCOS
- Rekomendacje i zalecenia towarzystw naukowych
- Wybrane modele żywieniowe w dietoterapii chorób tarczycy, insulinooporności i PCOS
- Przegląd aktualnych badań klinicznych
- Ustalenie strategii dietoterapeutycznych dla pacjentów
- Suplementacja – co? komu? ile? kiedy? Suplementować – wskazania
i przeciwwskazania - Take home message – Vademecum terapeutyczne dietetyka
Organizator i wykładowca zastrzegają sobie możliwość wprowadzenia zmian w proponowanym programie kursu
Prawa autorskie merytorycznej części kursu dr inż. Katarzyna Kowalcze
CENA KURSU:
- Cena regularna: 199 zł
- Cena studencka: 169 zł
- Grupa 3-osobowa: 169 zł /osobę
- Grupa 3-osobowa studencka: 149 zł/osobę
Cena obejmuje materiały ze szkolenia, certyfikat potwierdzający uczestnictwo oraz przerwę kawową.
ZAPISY: kursy@dietoterapia.waw.pl
Preferowany kontakt mailowy, w pilnych sprawach #drKK pod nr tel; 692 464 218
Formularz zgłoszeniowy i regulamin uczestnictwa kursu do pobrania na stronie www.dietoterapia.waw.pl
Wypełniony formularz proszę odesłać na adres: kursy@dietoterapia.waw.pl
⇒Pobierz formularz